top of page

Over Iwan Bean MA MBA

Iwan Bean is eigenaar van Iwan Bean Leiderschap, Training en Coaching en richt zich in het bijzonder op complexe leiderschapsthema’s waarbij strategie, innovatie, beleid en de implementatie centraal staan. Iwan heeft twee executive MBA-opleidingen afgerond op Nyenrode naast een master bij de Universiteit van Amsterdam en een postdoctoraal bij de Erasmus Universiteit. Daarnaast vervult hij, op interim basis, diverse bestuursfuncties binnen- en buiten de Rijksoverheid met name op beleid, uitvoering en toezicht. Vanuit die functies heeft hij veel ervaring met diversiteit, inclusie en innovatie waarbij de productieve en constructieve strategieën centraal staan in combinatie met een heldere verbindende implementatie. In mei 2024 verschijnt zijn managementboek waarbij een constructieve en vernieuwende aanpak wordt behandeld op dit onderwerp.

IWAN BEAN 04.jpg

GEDREVEN DOOR PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Mijn overtuiging is dat trainingen voor leiders op het vlak van Leiderschap gewoonweg niet meer voldoende uitdagen en meer en meer op elkaar lijken. Met als gevolg dat het beoogde effect nauwelijks wordt behaald. Het aantal verschillende coaching technieken dat wordt ingezet is inmiddels zeer divers, het ene managementboek biedt nauwelijks meer andere inzichten dan het andere en de PowerPoint presentaties verschillen weliswaar steeds meer van vorm maar de inhoud blijft toch echt grotendeels hetzelfde.

 

Hoe raak je dan nog geïnspireerd? Hoe kom je met elkaar tot die diepere laag om zo uitstekend te presteren en ook samen verder te bouwen? Bouwen aan een uitstekende dienstverlening en een sociaal- en psychologisch veilige werkomgeving?

 

Kortom, hoe voel je jouw eigen leiderschap, hoe beleef je dit en wat zet je daar actief en bewust van in; als manager, leider, coach en als organisatie.

Visie

Leiders ontwikkelen zich over het algemeen meer vanuit intervisie en verrassende (disruptieve- ) leerconcepten waarbij zowel ratio, gevoel en intuïtie worden uitgedaagd. Simpelweg omdat de meer traditionele leervormen niet uitdagend genoeg lijken te zijn en daarmee aan effect inboeten.

 

Bij het uitdagen van leiders op persoonlijke leerdoelen is het belangrijk om deze uitdaging zo disruptief
mogelijk te maken door te investeren in een atypische context zowel fysiek als qua leervorm.

Daarbij zijn in de kern vijf elementen van belang waarmee zij worden geconfronteerd namelijk ´Inspiratie`,  ́Strategie ́  ́Persoonlijke Ontwikkeling ́, Stimuleren van een Veilige Inclusieve Werkomgeving' en  ́Innovatie ́. Het is zaak om aan deze elementen betekenis te geven en vanuit de eigen rol hierop zichtbaar én aanspreekbaar te zijn. 

bottom of page