top of page
Iwan 2.jpg

Belevingsclinic Lean Transformatie

 

Lean Six Sigma is een combinatie van strategieën. Lean is een filosofie, afkomstig uit de auto-industrie (Japanse fabrikant Toyota) waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspilling.

 

Six Sigma werd in de jaren tachtig ontwikkeld bij de

Amerikaanse multinational Motorola: bij een zes sigma-proces wordt verwacht dat 99,99966% van de producten foutloos is (3,4 fouten per miljoen). Motorola stelde het doel op ‘six sigma’.

 

De kern van Lean-management is de zogeheten omgekeerde piramide. Het topmanagement ondersteunt het operationeel management, dat op zijn beurt de werkvloer faciliteert. Lean begint dus bij de medewerkers, zij hebben de kennis van het werkproces. Managers hebben een coachende rol en zijn belangrijk bij het uitdragen en implementeren van het Lean-gedachtegoed. Niet alleen staat efficiency centraal maar ook meer rust op de werkvloer, innovatie en werkplezier. 

 

Wilt u aan de slag met Lean en geïnspireerd worden over de mogelijkheden binnen uw bedrijf? Dan kunt u een zogenaamde Belevingsclinic Lean volgen die wordt gehouden in het Koninklijk Tropenmuseum in Amsterdam.

Belevingsclinic Lean:

 

  • Intakegesprek over doelstelling met een optionele ´teamscan op basis van de zogenaamde Fitch Methode;

  • Inspiratiespeech 45 minuten;

  • Boksclinic ´Lean in Motion` in de boksring 120 minuten, waarbij de verschillende uitgangspunten van Lean fysiek worden geoefend om deze ook echt te doorleven. Deze clinic wordt mede verzorgd door een bokskampioen(e);

  • Afsluitende reis langs verschillende leiders in verschillende culturen 60 minuten in het Koninklijk Tropenmuseum begeleid door een gespecialiseerde gids;

  • Optioneel een afsluitend diner;

  • Locatie: Amsterdam, op basis van exclusiviteit.

 

 

Over de leiderschapsreis

 

We kennen ze allemaal; de Groten der Aarde. Leiders die hun stempel op de wereldhistorie hebben gedrukt. Figuren die inspireren en als voorbeeld dienen, maar ook afkeer en ontzetting opwekken. Figuren die voor de één een held zijn en voor de ander juist niet.

 

In ons dagelijks leven hebben we allemaal met leiders en leiderschap te maken. Hoe we tegen leiders en hun manier van leiding geven aankijken is persoonlijk getint maar voor een deel ook cultureel bepaald. In Japan heeft een bedrijfsleider of manager een totaal andere status dan wij aan onze Westerse manager toekennen.

 

Tijdens deze rondleiding in het Tropenmuseum staat leiderschap centraal. We maken kennis met een aantal markante figuren en bijzondere objecten. We reizen de wereld over en gaan ook terug in de tijd. Van de VOC tot nu, van oeroude gebruiken, die tot de dag van vandaag nog springlevend zijn, tot uitgebannen rituelen en van een Egyptische zangeres tot een koning van de Ashanti.

 

Deze reis wordt begeleid door een gespecialiseerde gids.

 

  • Optioneel een afsluitend diner;

  • Locatie: Amsterdam, op basis van exclusiviteit.

 

 

 

 

bottom of page