top of page

Belevingsclinic Innovatie door Inspiratie

 

Senior Managementteams vormen de spil van elke organisatie. Daarom is het belangrijk dat deze teams met elkaar in verbinding blijven en nieuwsgierig blijven naar elkaar. Ook interesse in  elkaars energie is hierbij belangrijk. Wat is nodig om deze goed en optimaal te blijven richten als team én individueel leider? Dat vraagt zowel geïnspireerd worden, fysiek aan het werk gaan als team met als afsluiting een een intellectuele cooldown langs verschillende culturele leiders. Aan het einde van deze clinic is het team emotioneel wezenlijk meer aan elkaar verbonden. Het gaat om de gezamenlijke  beleving en ervaring met een sterke inhoudelijke component die wordt verzorgd door een Hoogleraar Innovatie van Nyenrode Business University.

 

Doorgaans worden jaarlijks bijeenkomsten voor het senior management georganiseerd om weer richting te geven aan de  organisatiestrategie en -visie voor de komende jaren. Dat is vaak een cruciale exercitie. Ik vind het belangrijk om daar iets aan toe te voegen namelijk innovatie door inspiratie. Iets nieuws en nuttigs waardoor managementteams niet alleen effectiever worden maar ook geïnspireerd raken door elkaar met als gevolg meer inzicht en waardering voor elkaars Leiderschap.

 

Dat kan ik bieden op een nog niet eerder vertoonde wijze die ook iets toevoegt.

 

Ik verbind bedrijfsthema´s en  bedrijfsboodschappen op een vernieuwende manier. Dit is de zogenaamde Inspiratieclinic Innovatie die wordt gehouden in het Koninklijk Tropenmuseum in Amsterdam. Na dit dagdeel heeft u een beeld van de innovatiekracht van uw team, is uw team sterker geworden en bent u geinspireerd om gezamenlijk de volgende stap te maken op het vlak van innovatie in uw organisatie.

 

Belevingsclinic Innovatie

 

  • Intakegesprek over doelstelling (en optionele ´teamscan op basis van de zogenaamde ´Fitch Methode´);

  • Inspiratiespeech 45 minuten;

  • Boksclinic ´Leadership in Motion` in de boksring 120 minuten mede verzorgd door een bokskampioen(e);

  • Afsluitende reis langs verschillende leiders in verschillende culturen 60 minuten in het Koninklijk Tropenmuseum.

 

Over de leiderschapsreis

 

We kennen ze allemaal; de Groten der Aarde. Leiders die hun stempel op de wereldhistorie hebben gedrukt. Figuren die inspireren en als voorbeeld dienen, maar ook afkeer en ontzetting opwekken. Figuren die voor de één een held is en voor de ander juist niet.

 

In ons dagelijks leven hebben we allemaal met leiders en leiderschap te maken. Hoe we tegen leiders en hun manier van leiding geven aankijken is persoonlijk getint maar voor een deel ook cultureel bepaald. In Japan heeft een bedrijfsleider of manager een totaal andere status dan wij aan onze Westerse manager toekennen.

 

Tijdens deze rondleiding in het Tropenmuseum staat leiderschap centraal. We maken kennis met een aantal markante figuren en bijzondere objecten. We reizen de wereld over en gaan ook terug in de tijd. Van de VOC tot nu, van oeroude gebruiken, die tot de dag van vandaag nog springlevend zijn, tot uitgebannen rituelen en van een Egyptische zangeres tot een koning van de Ashanti.

 

Deze reis wordt begeleid door een gespecialiseerde gids.

 

  • Optioneel een afsluitend diner;

  • Locatie: Amsterdam, op basis van exclusiviteit.

 

 

 

bottom of page