top of page

Generatiemanagement

 

Door vergrijzing en ontgroening in de samenleving hebben bedrijven meer en meer te maken met de opkomst van jongere generaties op de werkvloer. Voor veel organisaties vormt dit een dilemma. De jongere generaties Y en Z denken anders, hebben andere waarden en kijken anders naar hiërarchie en zingeving in het werk en privé. Hoe speel je hier als (senior) managementteam op in en hoe maak je gebruik van de innovatiekracht van deze snel opkomende, steeds hoger opgeleide generatie?  

 

Het is belangrijk om daar als managementteam een visie op te hebben, deze uit te dragen en ook te verbinden aan de organisatiedoelstellingen. In deze clinic krijgt u praktische handvatten aangereikt die ook echt werken en die bijdragen aan de aantrekkelijkheid als werkgever. Daarnaast wordt ook gewerkt aan de versterking van het managementteam op het vlak van emotionele verbinding en businessdilemma´s.

 

Geïnspireerd worden, fysiek aan het werk gaan als team en een afsluitende intellectuele cooldown langs verschillende culturele leiders als climax van deze clinic. Aan het einde van deze clinic is het team emotioneel wezenlijk aan elkaar verbonden en kan deze een visie vormen op de binding en verbinding van de generaties Y en Z in de organisatie. Het gaat daarnaast ook om de gezamenlijke  beleving en ervaring.

 

Belevingsclinic Generatiemanagement

 

  • Intakegesprek over doelstelling (en optionele ´teamscan op basis van de zogenaamde ´Fitch Methode´);

  • Inspiratiespeech 45 minuten;

  • Boksclinic ´Leadership in Motion´ in de boksring 120 minuten mede verzorgd door een bokskampioen(e);

  • Afsluitende reis langs verschillende leiders in verschillende culturen 60 minuten;

  • Optioneel een afsluitend diner;

  • Locatie: Amsterdam, op basis van exclusiviteit.

 

 

Over de leiderschapsreis

 

We kennen ze allemaal; de Groten der Aarde. Leiders die hun stempel op de wereldhistorie hebben gedrukt. Figuren die inspireren en als voorbeeld dienen, maar ook afkeer en ontzetting opwekken. Figuren die voor de één een held zijn en voor de ander juist niet.

 

In ons dagelijks leven hebben we allemaal met leiders en leiderschap te maken. Hoe we tegen leiders en hun manier van leiding geven aankijken is persoonlijk getint maar voor een deel ook cultureel bepaald. In Japan heeft een bedrijfsleider of manager een totaal andere status dan wij aan onze Westerse manager toekennen.

 

Tijdens deze rondleiding in het Tropenmuseum staat leiderschap centraal. We maken kennis met een aantal markante figuren en bijzondere objecten. We reizen de wereld over en gaan ook terug in de tijd. Van de VOC tot nu, van oeroude gebruiken, die tot de dag van vandaag nog springlevend zijn, tot uitgebannen rituelen en van een Egyptische zangeres tot een koning van de Ashanti.

 

Deze reis wordt begeleid door een gespecialiseerde gids.

 

  • Optioneel een afsluitend diner;

  • Locatie: Amsterdam, op basis van exclusiviteit.

 

 

bottom of page